td>

The task was to convert an unused building, previously a coach house into a luthier. The design required consversation as well as the tasteful integration of a new extension.

The building has an elevation onto the street, with its rear opening out onto a semi private garden. The facade will offer views down 2 long galleries. The first is a retail and performance space, the second a workspace. These are an extrusion of the existing openings; internally the appearance is of a hollowed tunnel with carved spaces for work surfaces or displays. The division of the two volumes is occupied by the services: wood store, office, toilet. The accommodation is in the half story reached by a ‘Fife stair’.

HOME
FOLIO
ABOUT
CONTACT
ABERDEEN
REGIONAL STATION
ST ANDREWS
LUTHIER
5710
BENEATH A SKY
FOOTDEE
STUDY
ABERDEENSHIRE
BOTHY
we said there waren't no home like a raft, after all
d